Spring til indhold

Sæd-Ubjerg

Tæt på grænsen

Sangforedrag med Jens Rosendal

Jens Rosendal og Rasmus Skov Borring kan du høre den 3. maj kl. 19.30 i Jejsing Forsamlingshus.

Jens Rosendal er aktuel med nye sange, men mon vi ikke også skal høre nogle af de gamle den 3. maj i Jejsing Forsamlingshus.
”Du kom med alt det der var dig..” får vi helt sikkert sunget til denne aften med digteren og sangskriveren fra Ballum.
“Vadehavet er mere levende end alle andre bølgende have…”, indleder han et af sine digte. 

Sangforedrag med Jens Rosendal & Rasmus Skov Borring
 
Den 83-årige digter og forfatter Jens Rosendal er den nulevende forfatter, der har flest sange repræsenteret i Højskolesangbogen. Han er tidligere højskolelærer på Løgumkloster Højskole og Jaruplund Højskole i Sydslesvig. Han står bl.a. bag forelskelsessangen ”Du kom med alt det der var dig”, der er en af de mest kendte og sungne fællessange i Danmark. ’Marskens Digter’ fra det sønderjyske er bosat ved Vadehavet, hvor netop mange af hans tekster henter inspiration. Jens Rosendal har gennem sit liv modtaget både ’Den folkelige sangs pris’ og ’Sprogforeningens pris’, og i 2014 modtog han kulturprisen ’Den gyldne Grundtvig’ for sine poetiske bidrag til højskoletraditionens sange.
Rasmus Skov Borring er 34 år, pianist og komponist og har udgivet flere albums med instrumental piano. Han er vokset op i efterskoleverdenen og er optaget af at formidle den danske sangskat til nye generationer. Med en aldersforskel på næsten 50 år har Rosendal og Borring fundet et fundament for deres samarbejde med intentionen om at samle generationer i nye fællessange. De udgav i 2013 CD’en ’Livets mærke’ med et udvalg af sange, som dels repræsenterer Jens Rosendals forfatterskab gennem tiden – og dels en række af hans nye tekster med musik komponeret af Rasmus Skov Borring.
Ud over at have optrådt mange steder sammen i Danmark, har Rosendal og Borring optrådt i USA i Det Danske Kulturcenter i Los Angeles, hvor de var inviteret til at præsentere deres sange.
Sangforedraget tager sit udgangspunkt i sangene fra CD’en ’Livets mærke’.
Læs mere på www.rasmusskovborring.dk

.Alle kan deltage og der er stadig få ledige pladser til dette arrangement.

Billetten koster 100 kroner (inkl. kaffe) og kan købes hos Hanne Frisk, Grænsevej 8 i Sæd (M: 53299640) og
hos Heidi Jensen, Jejsing KLIP, Kærvej 51 i Jejsing. 
(T: 74738009)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *