Spring til indhold

Sæd-Ubjerg

Tæt på grænsen

“Grænselandet før, nu og i fremtiden”.

Torsdag den 4. februar i Jejsing Forsamlingshus kl. 19.30 

med generalkonsul i Flensborg, Henrik Becker-Christensen og  tidligere chefredaktør, Siegfried Matlok.

En aften hvor vi skal opleve spændende fortællinger om livet i grænselandet, men samtidig høre forskellige bud på fremtidens liv ved grænsen.
Vi åbner op for en debataften, hvor du kan komme med dine bud og få mod- og medspil fra andre lokale.

Siegfried Matlok er født i Sydslesvig i en dansk-tysk grænselandsfamilie. I sin opvækst havde han de nationale modsætninger tæt inde på livet, fordi dele af Matlok-familien efter 1945 indtog et dansk standpunkt.
Siegfried Matlok har i 40 år været chefredaktør på Der Nordschleswiger, det tyske mindretals dagblad. Han er født 5. juni (Grundlovsdag!) 1945 i Flensborg, hans mor var født i Nordslesvig før 1920, han gik i dansk skole – og så blev han det tyske mindretals store stemme i Danmark. Fra 1. juli 2013 er han seniorskribent.

Henrik Becker-Christensen har siden 1998 været dansk generalkonsul i Flensborg. I perioden 1976-98 var Henrik Becker-Christensen ansat ved Institut for Grænseregionsforskning i Aabenraa, og fra 1992-98 var han instituttets direktør.
Henrik Becker-Christensen er især kendt for sin indsats om grænselandets problemer og historie, idet hans forskning rummer den hidtil mest indgående undersøgelse af det tyske mindretals forhold fra Genforeningen i 1920. Hans bidrag betegnes som en pionérindsats, da det er lykkedes Henrik Becker-Christensen at udtrykke noget væsentligt nyt om mindretalsproblemerne omkring den dansk-tyske grænse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *