Spring til indhold

Sigurd Barrett

ALT OM LUTHER PÅ 60 MINUTTER
Rigtig mange voksne og børn havde fredag eftermiddag fundet vej til Hostrup Kirke for at overvære Sigurd Barretts show om Luther og reformationen. Der er mere end én kirke ved dette navn, hovedpersonen var således kommet til at lade bilens GPS finde vej til Hostrup Kirke ved Esbjerg. Der blev lidt mere tid til at nyde kirkens smukke omgivelser, de svulmende rapsmarker og de mange umiskendelige forårstegn, så ventetiden føltes ikke lang, og da slet ikke, da leadguitarist og sanger Eskild Dohn på forrygende vis tryllebandt og engagerede publikum i et brag af et opvarmningsprogram.
Sigurd kom, først i rollen som munk, siden fortalte han – med god hjælp fra Snapper og Eskild – om Luther og reformationen, om latin i kirken, om aflad og dårlig samvittighed. De mange børn, hvoraf flere lynhurtigt havde fundet sammen foran den til lejligheden etablerede kirkescene, blev på empatisk vis inddraget i hele forløbet om præster og pave, om Gud og den gode og den dårlige samvittighed.
Under flot akkompagnement af guitar og keyboard blev der sunget, så det var en lyst, både om ’en fed fidus’ og om at bruge sine talenter, så selv den største skeptiker måtte bøje sig og istemme jubeltonerne, der til tider antog karakter af religiøs vækkelse og gospelsang og – næsten – fik den ærværdige kirkes loft til at løfte sig.
Mon ikke alle gik hjem og følte sig lidt lettere om hjertet end da de kom?
En fejende fin og forrygende oplevelse for ung og gammel!
Arrangementet var denne sæsons sidst i Kulturelt Forum, et samarbejde mellem Jejsing Borgerforening og Sæd Ubjerg Lokaltråd.
Skrevet af Bent Christensen
Del på Facebook